Η εβδομάδα των…Παθών

thumbnailΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΠΕΛΑ

Το φινάλε της φετινής Σούπερ Λίγκα, μετέφερε κατά μία εβδομάδα νωρίτερα την Εβδομάδα των Παθών. Ημερολογιακά η Εβδομάδα των Παθών ξεκινά στις 14 Απριλίου αλλά…ποδοσφαιρικά ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστικής.Έτσι λοιπόν ανήμερα της Κυριακής των Βαίων θα κριθεί ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον Άρη στον απ’ ευθείας υποβιβασμό και ποια θα χρειαστεί να περιμένει να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Football League για να μάθει την ομάδα με την οποία θα κοντραριστεί για μία θέση στην Σούπερ Λίγκα της ερχόμενης περιόδου.

 

Πέντε ομάδες ερίζουν για την αποφυγή των δύο αυτών θέσεων. Ο Πανιώνιος που είναι σε θέση ισχύος μαζί με τον Πλατανιά, τον Απόλλωνα, την Ξάνθη και την Βέροια.

 

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τι περιμένει ποιόν, ποιος ελπίζει και σε τι και όλα τα πιθανά σενάρια ισοβαθμίας για κάθε μία από τις πέντε ομάδες ξεχωριστά: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (38 βαθμοί):

Υποδέχεται τον Πλατανιά και του αρκεί ο βαθμός της ισοπαλίας. Μπαίνει σε περιπέτειες μόνο αν χάσει και μόνο αν ταυτόχρονα νικήσουν Απόλλων, Ξάνθη και Βέροια.

Ισοβαθμίες:

Μοναδική περίπτωση να ισοβαθμήσει και να μπει σε περιπέτεια είναι στους 38 βαθμούς με Ξάνθη ή Βέροια ή και με τις δύο. Σε αυτή την περίπτωση πάει σε μπαράζ με την Βέροια (νίκη 2-1, ήττα 1-2), υστερεί με την Ξάνθη (0-0, 0-2) και φυσικά μένει τελευταίος σε τριπλή ισοβαθμία.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (37 βαθμοί):

Εννοείται ότι με νίκη στη Νέα Σμύρνη δεν ενδιαφέρεται για τίποτα. Από εκεί και πέρα λίγη σημασία θα έχει αν χάσει ή νικήσει αν την ίδια ώρα πάρουν το «τρίποντο» οι ομάδες που ακολουθούν.

Πιθανά σενάρια ισοβαθμίας:

Πρώτο σενάριο: Στους 37 βαθμούς με τον Απόλλωνα (πάμε για μπαράζ καθώς έχουν από μία νίκη).

Δεύτερο σενάριο: Στους 38 βαθμούς με Βέροια ή Ξάνθη ή και με τις δύο. Σε αυτήν την περίπτωση οι Χανιώτες υπερτερούν. Είναι πρώτοι στην ειδική βαθμολογία των τριών (με 8 βαθμούς έναντι 5 της Βέροιας και 3 της Ξάνθης) και «ατομικά» υπερέχουν της Ξάνθης (δύο νίκες) και έχουν τα ίδια αποτελέσματα με την Βέροια (δύο ισοπαλίες).

 

ΑΠΟΛΛΩΝ: (36 βαθμοί):

Φινάλε στο Καραϊσκάκη με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Εξασφαλίζεται με νίκη ενώ με ισοπαλία εμπλέκεται σε ένα και μόνο σενάριο ισοβαθμίας με τον Πλατανιά (αν ταυτόχρονα χάσουν οι Χανιώτες).

Από εκεί και πέρα εμπλέκεται και σε ένα δεύτερο. Αν χάσει και την ίδια ώρα αναδειχθούν ισόπαλες Βέροια ή Ξάνθη ή και οι δύο.

Με την Βέροια πάει μπαράζ (δύο ισοπαλίες) και υπερτερεί της Ξάνθης (2-0, 2-3). Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 36 βαθμούς, πρώτη είναι η Ξάνθη, δεύτερος ο Απόλλων και τρίτη η Βέροια.

Σε αυτή την περίπτωση ο Απόλλων θα είναι 16ος και θα πάει στο μπαράζ με την τρίτη της Football League.

 

ΞΑΝΘΗ (35 βαθμοί):

Υποδέχεται στα Πηγάδια τον Παναθηναϊκό. Με νίκη παραμένει στην κατηγορία αν ταυτόχρονα χάσουν Απόλλων και Πλατανιάς. Με ισοπαλία μπορούν να ελπίζουν μόνο στην τριπλή ισοβαθμία που περιγράψαμε με Απόλλωνα και Βέροια. Με ήττα ελπίζουν μόνο να χάσει η Βέροια και το μέλλον τους να κριθεί στο μπαράζ με την 3η της Football League.

 

BΕΡΟΙΑ (35 βαθμοί):

Φιλοξενεί τον Αστέρα και παραμένει στη κατηγορία μόνο με νίκη με ταυτόχρονη αποτυχία των άλλων (Πλατανιάς, Απόλλων, Ξάνθη). Υστερεί ή είναι ισόπαλη σε όλες τις ισοβαθμίες όπως έχετε ήδη διαπιστώσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: pamesports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.