Η εκστρατεία «Με Οδηγό το Διαβήτη» στις Σέρρες

257e683d

Μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών γύρω από τη σύγχρονη «μάστιγα» του σακχαρώδη διαβήτη, ξεκίνησε η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κάρτα Διαβήτη» σε 18 πόλεις της Ελλάδας.

Η εκστρατεία θα διεξαχθεί σε «κινούμενο», ειδικά διαμορφωμένο χώρο (3 αυτοκινούμενα οχήματα) και θα περιλαμβάνει ενέργειες πρόληψης(δωρεάν εξετάσεις γλυκαιμικού ελέγχου, επεξήγηση αποτελεσμάτων, συμβουλές), εκπαίδευσης (εκπαιδευτικά videos σε προβολές, ομιλίες, συνεδρίες) και ενημέρωσης (ειδικά διατροφολογικά εργαστήρια, εκδηλώσεις), από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς, επισκέπτριες υγείας, διατροφολόγους).

Επόμενος σταθμός της μεγάλης εκστρατείας θα είναι οι Σέρρες…

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Κρονίου (Πεζόδρομος πρώην Μεραρχίας) από τις 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00 και τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, στις 10:00 – 14:00.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τους τρόπους πρόληψης και ρύθμισης του διαβήτη, ενώ τα παιδιά θα επιμορφωθούν μέσα από ένα μοναδικό, διαδραστικό παιχνίδι, τη «Μελένια».

Παράλληλα με τις ενέργειες ενημέρωσης και επιμόρφωσης, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε κλήρωση για 4 ποδήλατα που προσφέρει ανά πόλη η ΑΧΑ Ασφαλιστική, προωθώντας τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Η συνολική εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μεταφορών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.) και της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Δ.Ε.Β.Ε.), και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιριών ΑΧΑ Ασφαλιστική, Bayer Hellas και Eurodiet Med.

Πηγή:  serrestv.gr

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone