Γραμμάτικακης: Δεν θα είχα πρόβλημα να στηρίξω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κεντροδεξιάς (Βίντεο)

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις πιθανές συνεργασίες του «Ποταμιού» μίλησε ο υποψήφιος του κόμματος Γιώργος Γραμματικάκης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Γραμματικάκης δεν απέκλεισε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία, την επομένη πιθανών βουλευτικών εκλογών.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλεονέκτημα» σημείωσε ο κ. Γραμματικάκης και προσέθεσε:

«Έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ στην επίσημη πολιτική. Οταν διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα, πρέπει να δούμε πιο είναι το εθνικό συμφέρον. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να στηρίξω μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, είπε ότι αν και θα είχε μεγαλύτερους ενδοιασμούς θα στήριζε και μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς ωστόσο όπως σημείωσε, η «όποια συνεργασία θα γίνει βάση προϋποθέσεων».

Σχετικά με τις ερχόμενες ευρωεκλογές τόνισε πως «το “Ποτάμι” είναι η μόνη κίνηση που έχει λεπτομέρειες στο ευρωπαϊκό της πρόγραμμα. Είναι μία αξιοπρεπής θέση, διεκδικητική απέναντι στην Ευρώπη, και για αυτό το θέμα έχουμε πλήρεις θέσεις».

 

Σε σχέση με το που θα ενταχθεί το κίνημα, δεν βιαζόμαστε, δεν απάντησε ξεκάθαρα σημειώνοντας πως «περιμένουμε πως θα διαμορφωθούν οι νέες ομάδες και θα δούμε». Τόνισε ωστόσο πως «βάζω μία κόκκινη γραμμή, την ακροδεξιά, η οποία δυστυχώς ενισχύεται».

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της. «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, δεν είναι η Ευρώπη που οραματιστήκαμε. Δεν είμαι τόσο αφελής ή τόσο λαϊκηστής για να πω πως αυτό μπορεί να γίνει με την Παρουσία του Ποταμιού ή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι σκληρός αγώνας και χρειάζονται διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.