Το ΕΒΕΣ ζητά από το Δήμο Σερρών την Επαναλειτουργία κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ στη Χρυσοπηγή

Χρυσοπηγη-κατασκήνωση-ΠΙΚΠΑΟ Πρόεδρος του ΕΒΕ Σερρών Χρήστος Μέγκλας έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, στην οποία εκφράζει την πρόθεση του Επιμελητηρίου να συμβάλλει στην επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων του Δήμου στην Χρυσοπηγή καθως θεωρεί απαραίτητη τη λειτουργία της και για την απορρόφηση της ειδικής εισφοράς (20€) που επιβλήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας κι έχουν ήδη καταβάλλει οι εργοδότες – επιχειρηματίες του Ν. Σερρών στο ΙΚΑ. Αναλυτικά στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ αναφέρει:

“Κύριε Δήμαρχε,
Επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή μας στο θέμα της επαναλειτουργίας των κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ στην Χρυσοπηγή. Το Μάρτιο του 2012 ως νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου είχαμε συζητήσει μαζί σας και με δημοτικούς συμβούλους την πρότασή μας για επαναλειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων της Χρυσοπηγής με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών μελών του, και σάς το έχω θέσει και σε άλλες δια ζώσης συναντήσεις μας. Δεδομένης που προσδίδουμε στο θέμα αυτό, σας επαναλαμβάνουμε την Χρυσοπηγη-κατασκήνωση-ΠΙΚΠΑ-2014πρόθεσή μας να συμβάλουμε στην αξιοποίηση της δημοτικής κατασκήνωσης και στη διεκδίκηση από τα αρμόδια Υπουργεία πόρων για το σκοπό αυτό,ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά του τόπου μας και άλλων γειτονικών περιοχών, να ζήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης στο υπέροχο δάσος της Χρυσοπηγής με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών μελών του.
Πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Δήμο Σερρών για την επαναλειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ Χρυσοπηγής, είναι απαραίτητη και θα συμβάλει στην απορρόφηση από το Νομό Σερρών των πόρωνπου έχουν εισπραχθεί από το Υπουργείο Εργασίας (η ειδική εισφορά των 20 € ανά εργαζόμενο για τον ειδικό λογαριασμό παιδικών κατασκηνώσεων που έχουν ήδη καταβάλει οι εργοδότες – επιχειρηματίες του Ν. Σερρών στο ΙΚΑ).
    Ενόψει της έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου ζητάμε να έχουμε άμεσα ενημέρωση δια της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συσταθεί από μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σερρώνκατά την τελευταία συνεδρίαση στις 26 Μαρτίου 2014, για την πορεία των ενεργειών σας επί της επαναλειτουργίας τους, προκειμένου να βοηθήσουμε τεχνικά και με όποιο άλλο τρόπο μπορούμε στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι να βρουν τα παιδιά μας ανοιχτές τις κατασκηνώσεις κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο και να απολαύσουν τις χαρές της φύσης της περιοχής και όλα τα οφέλη που προσφέρει η κατασκηνωτική ζωή.
    Είμαστε βέβαιοι, κ. Δήμαρχε, ότι συμμεριζόμενος τα ανωτέρω θα έχουμε σύντομα την απάντησή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνηση για το πώς μπορεί ειδικότερα το Επιμελητήριο να συνδράμει στο θέμα αυτό.
Με τιμή
 Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας”

 

 

 

Πηγή: anexartitos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.