Έρευνα: Νάρκες από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρεί ότι υπάρχουν κάτω από τη δεξιά λωρίδα της εθνικής οδού

Έρευνα: Νάρκες από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θεωρεί ότι υπάρχουν κάτω από τη δεξιά λωρίδα της εθνικής οδού το 72% των οδηγών.

αρχείο λήψηςΙδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πίνδου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τις συνήθειες των οδηγών κατά τη χρήση του εθνικού οδικού δικτύου.

road pollΣυγκεκριμένα, το Ινστιτούτο προσπάθησε να εστιάσει και να αναλύσει τις αιτίες που οι Έλληνες οδηγοί αποφεύγουν συστηματικά την οδήγηση στη δεξιά λωρίδα των εθνικών οδών, ρωτώντας τους τι πιστεύουν ότι βρίσκεται θαμμένο στο υπέδαφός της, με τα αποτελέσματα να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Το 72% των ερωτηθέντων, θεωρεί πως κατά μήκος της δεξιάς λωρίδας βρίσκονται ακόμη θαμμένες νάρκες που χρονολογούνται από την εποχή του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιστώντας την οδήγηση στη συγκεκριμένη λωρίδα ιδιαίτερα επικίνδυνη. Μάλιστα, δεν έλειψαν και μερικές φωνές που έκαναν λόγο για μεταγενέστερη τοποθέτηση των ναρκών με στόχο την πρόκληση ζημιών στους δρόμους ώστε να αιτιολογηθεί η μετέπειτα πώληση των εθνικών οδών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Παράλληλα, εμφανώς επηρεασμένο από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αμφίπολη, ένα 14% των οδηγών τόνισε πως κάτω από τη δεξιά λωρίδα του εθνικού δικτύου ενδέχεται να βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συμπληρώνοντας πως οι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνονται στον εντοπισμό του κάτω από τη δεξιά λωρίδα της Εγνατίας Οδού. Ακόμη, ένα 8% σημείωσε πως στο υπέδαφος της εθνικής βρίσκεται η παλιά εθνική οδός, καθώς και ερείπια από εγκαταλελειμμένα εστιατόρια του Λεβέντη που πλέον δεν λειτουργούν, ενώ τέλος ένα 6% δεν γνώριζε καν την ύπαρξη δεξιάς λωρίδας στα εθνικά οδικά δίκτυα.

Πλέον, υπό το φως των αποτελεσμάτων αυτών, το Υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να προχωρήσει στην άμεση διοργάνωση σεμιναρίων με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την ύπαρξη της δεξιάς λωρίδας, διαβεβαιώνοντάς τους πως η οδήγηση κατά μήκος της είναι απόλυτα ασφαλής.

Πηγή: tokoulouri.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.