Επιμένει η ΠΓΔΜ περί «μακεδονικής» γλώσσας

epimenei-h-pgdm-peri-makedonikhs-glwssasΣυνεχίζει τις προκλήσεις η ΠΓΔΜ, αφού μετά τον δημοσιογράφο στο Στρασβούργο, που επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, στελέχη του του κυβερνώντος κόμματος VMRODPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ρίχνουν «καρφιά» εκ νέου στον έλληνα πρωθυπουργό.

Αιτία η αναφορά του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και πως η γλώσσα αυτή αποτελεί «επινόηση των κομμουνιστών».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς, με την αναφορά του αυτή αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν μπορεί να επιλύσει την διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος, αλλά ως δημιουργός ο ίδιος του προβλήματος αυτού θα κάνει τα πάντα για να μην βρεθεί λύση».

«Η δήλωση του κ. Σαμαρά μοιάζει με δήλωση πολιτικού του 19ου αιώνα που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων… Σχετικά με τα περί μη ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας, τον προτρέπουμε, εφόσον έχει χρόνο στη διάθεση του, να επισκεφθεί για μία εβδομάδα τη Φλώρινα, την Έδεσσα και τα χωριά της Καστοριάς για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από την μακεδονική μειονότητα η μακεδονική γλώσσα» συμπλήρωσε ο κ. Μιλόσοσκι.

Πηγή: newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.