Ένας Γερμανός πρώην Δήμαρχος στη ΔΕΥΑ Σερρών

31-10-2014 deyaw germanos dimarxosΈνας Γερμανός πρώην Δήμαρχος στη ΔΕΥΑ Σερρών
ως Εμπειρογνώμων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Όσοι περίμεναν έναν Γερμανό με κοστούμι και γραβάτα, αυστηρό, αγέλαστο να μας κοιτά αφ’ υψηλού ως ιθαγενείς «πρωτόγνωρης αποικίας» (πορτραίτο που φτιάχνουν τα ΜΜΕ για τους συμπατριώτες της Α. Μέρκελ) έπεσαν έξω.

Ο Reinhart Koestlin, πρώην Δήμαρχος της πόλης Achern (1991-2007), η οποία απέχει 20 χλμ από το Στρασβούργο, εμφανίσθηκε ντυμένος σπορ, χαλαρός και συνάμα σοβαρός και ευγενικός στην έδρα της ΔΕΥΑ Σερρών, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη συνεργάτιδα του κ. Gabriella Scheiner, αυστριακής καταγωγής, η οποία είχε και τη διερμηνεία, τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη και τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Τουρισμού και Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Κώστας Χασαπίδης και ο Γενικός  Δ/ντής κ. Νίκος Σαφαρίκας.

Ο τελευταίος έκανε μία λεπτομερή διαχρονική παρουσίαση της ΔΕΥΑΣ, των δράσεων, του έργου της και της προσφοράς της στην τοπική κοινωνία.

Αξίζει πραγματικά να υπογραμμίσουμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Koestlin ο οποίος ζητούσε διευκρινήσεις  συνεχώς, κρατούσε σημειώσεις, απολαμβάνοντας τον καφέ του με τα συνοδευτικά παράλληλα και στο τέλος ζήτησε το cd της παρουσίασης. 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που εξελέγη Δήμαρχος (με τους Σοσιαλδημοκράτες) για δύο οκταετίες και διοίκησε με τους Χριστιανοδημοκράτες που είχαν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς ο Δήμαρχος εκλέγεται με λίστα.

Κοινωνικό Τιμολόγιο είπατε;

Ο επιμελής κ. Koestlin έμεινε έκπληκτος όταν άκουσε για Κοινωνικό Τιμολόγιο καθώς αυτό δεν υφίσταται στη χώρα του Γκαίτε και ζήτησε να μάθει περισσότερα.

Όταν η συζήτηση ήλθε στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της Ύδρευσης που αποπειράται να περάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι συμφωνούν στο να παραμείνει το νερό υπό Δημοτικό ή Δημόσιο έλεγχο, όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες και τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου. Ο φιλοξενούμενός μας ανέφερε το παράδειγμα της πόλης του Βερολίνου, όπου η Ύδρευση δόθηκε σε ιδιώτες και 20 χρόνια αργότερα επανήλθε στη Δημοτική Αρχή.

Τέλος, εξέφρασε τη βούληση του για συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Σερρών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Πρόταση που η Διοίκηση της Επιχείρησης αποδέχθηκε.

Γνωστοποιούμε ότι ο πρώην Δήμαρχος του Achern ήρθε στις Σέρρες ως εμπειρογνώμων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (D.G.V.) στην οποία ο Δήμος Σερρών συμμετέχει για θέματα Ενέργειας Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.