Ένα ξεχωριστό δώρο για την Γιορτή της Μητέρας: δώστε σε έναν κρατήρα του Άρη το όνομά της


Η εταιρεία Uwingu μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε την ημέρα της Μητέρας (11 Μαΐου) ακόμα πιο ξεχωριστή, δίνοντας ονόματα μαμάδων σε κρατήρες του Άρη!

Με αυτήν την προσπάθεια, η Uwingu θέλει να μαζέψει λεφτά για διαστημικές αποστολές, προσφέροντας ένα ξεχωριστό δώρο έως τις 11 Μαΐου! Οι άνθρωποι που επιλέγουν να ονομάσουν κάποιο κρατήρα με το όνομα της μητέρας τους θα λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό, ενώ τα ονόματα θα γραφτούν σε αρχείο και θα σταλούν με την ιδιωτική διαστημική αποστολή MarsOne, με στόχο την μεταφορά ανθρώπων από την Γη στον Άρη.

Η συγκεκριμένη εταιρία ξεκίνησε το συγκεκριμένο project τον Φεβρουάριο του 2013 και από τότε, άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν ονομάσει 10.000 κρατήρες, σύμφωνα με την εταιρεία!

Αν και τα ονόματα αυτά δεν είναι αναγνωρισμένα από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση, ο οργανισμός όμως που είναι υπεύθυνος για την ονοματοδοσία κοσμικών αντικειμένων δεν έχει φέρει κάποια αντίρρηση. Η εταιρεία ελπίζει να δημιουργήσει έναν «χάρτη του Άρη», όπου ο καθένας μπορεί να έχει την δικιά του φωνή.

Για όσους ενδιαφέρονται, οι τιμές ξεκινάνε από 5$ για τους μικρούς κρατήρες και ανεβαίνουν ανάλογα με το μέγεθος. Αν οι άνθρωποι ονόμαζαν κάθε κρατήρα διαθέσιμο στην επιφάνεια του Άρη, η Uwingu θα μπορούσε να μαζέψει 10 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα ενίσχυαν διάφορα επιστημονικά προγράμματα, όπως είναι οι «Αστρονόμοι δίχως όρια» και η αποστολή MarsOne.

Οποιοσδήποτε λοιπόν με μια σύνδεση στο Internet και περίσσια λεφτά για να ξοδέψει μπορεί να διαλέξει έναν κρατήρα στην επιφάνεια του Άρη και να τον ονομάσει όπως επιθυμεί..

 

 

 

Επιμέλεια: Μπεκιαρίδου Αλεξάνδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.