Εμφύτευμα στον εγκέφαλο επιτρέπει σε παραπληγικούς να κινούνται κανονικά!

Ακόμα μία ενδιαφέρουσα τεχνολογία που μπορεί να δούμε στο Cybathlon το 2016 είναι αυτή που έρχεται από το A*Star Institute of Microelectronics (Σιγκαπούρη) και αφορά ένα νέο εμφύτευμα για τον εγκέφαλο.

 paraplhgikoi

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια μικροσκοπική νευρωνική διάταξη που θα τοποθετείται στον εγκέφαλο ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και θα δημιουργεί μια “γέφυρα επικοινωνίας” με τα τεχνητά μέλη. Αυτή είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές της τεχνολογίας, αλλά έπειτα μπορεί να εφαρμοστεί και για πολλές άλλες λειτουργίες.

Για την ακρίβεια, πάντως, η “συσκευή” δεν εμφυτεύεται κάπου συγκεκριμένα στο κεφάλι του ασθενούς, καθώς είναι τόσο μικροσκοπική που μπορεί να “κολυμπά” μέσα στον εγκέφαλο χωρίς να προκαλεί καμία ζημιά στον ιστό. Όπως αναφέρει και το PhysOrg, το δυσκολότερο κομμάτι είναι αυτό της “εμφύτευσης”, αφού για να εισέλθει θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τρύπες στο κεφάλι με κίνδυνο να προκληθεί μόλυνση ή εσωτερική αιμορραγία.

Τέλος, η ομάδα αναφέρει ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα βιοσυμβατότητας μετά την εισαγωγή του εμφυτεύματος και συνεχίζει τις έρευνες για ακόμα πιο σταθερή διαδικασία εισόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.