Εκτακτο!!! Απεβίωσε ο ακαδημαϊκός Δημήτρης Τριχόπουλος

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 76 ετών, ο Δημήτρης Τριχόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους γιατρούς και ακαδημαϊκούς της χώρας μας.

Ο Δημήτρης Τριχόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στις δύο τα ξημερώματα στην καρδιολογική μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα, από οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Ο κ. Τριχόπουλος γεννήθηκε το 1938 στον Βόλο. Το 1963 πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Αθηνών. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου, Χάρβαρντ και Οξφόρδης. Το 1972 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην Ιατρική Αθηνών, ενώ το 1981 δημοσιεύθηκε η εργασία του για τον ρόλο του παθητικού καπνίσματος στην αιτιολογία του καρκίνου του πνεύμονα. Το 1989 εξελέγη τακτικός καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, ενώ το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ.

Από το 1998 υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη από και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από τον Ιούνιο του 1997.

Ο Δημήτρης Τριχόπουλος τιμήθηκε φέτος με το Ετήσιο Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας Βασίλη Ξανθόπουλου – Στέφανου Πνευματικού.

Πηγή: kathimerini.gr

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone