Είναι… επίσημο: «Η Ελλάδα έχει το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη!»

A235AD781388E3161D80ED7700A32689Για ακόμα μια φορά ακούστηκε η χώρα μας στο εξωτερικό αλλά όχι για καλό λόγο…

Είναι γνωστό ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα χωλαίνει αλλά μετά και την δημοσιοποίηση της παγκόσμιας έκθεσης του εκδοτικού οίκου Pearson για λογαριασμό του ιδρύματος Economist Intelligence Unit βεβαιωθήκαμε!

Να σημειωθεί ότι η έκθεση του Pearson με τίτλο ”The Learning Curve” αφορά στις επιδόσεις που παρουσιάζουν τα σχολικά συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος της έκθεσης είναι να συμβάλει στη χάραξη μιας αποτελεσματικής εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία θα έχει τόσο οικονομικές, όσο και κοινωνικές συνέπειες.

Έτσι, στην τελευταία θέση στην Ευρώπη και στην 33η στον κόσμο κατατάσσεται το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη! Είναι η χειρότερη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες στην αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει 39 χώρες και μια περιοχή (το Χονγκ Κονγκ).

Το κακό είναι ότι η θέση της Ελλάδας παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με την αξιολόγηση του ίδιου οίκου το 2013. Ακόμα, η αξιολόγηση βασίζεται στις αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες TIMSS and PIRLS, καθώς σε τεστ του PISA, του διεθνούς προγράμματος του ΟΟΣΑ για την αξιολόγηση των μαθητών.

Και αν θέλετε να μάθετε ποια χώρα έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο; Είναι η Νότια Κορέα, ενώ το καλύτερο στην Ευρώπη η Φινλανδία!

ΑΥΤΕΣ είναι οι 10 χώρες με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο:

1.Νότια Κορέα

2.Ιαπωνία

3.Σιγκαπούρη

4.Χονγκ Κονγκ – Κίνα

5.Φινλανδία

6.Μ. Βρετανία

7.Καναδάς

8.Ολλανδία

9.Ιρλανδία

10.Πολωνία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.