Εγκαινιάσθηκε η νέα στέγη της ΔΕΥΑΣ

Εγκαινιάσθηκε απο το Δήμαρχο Σερρών η νέα στέγη της ΔΕΥΑΣ Πρώην Ορφανοτροφείο Θηλέων Το πλέον σύγχρονο κτήριο της πόλης Πολλαπλά τα οφέλη για τους δημότες

«Με ικανοποίηση, χαρά και περηφάνια εγκαινιάζουμε σήμερα τη νέα στέγη της ΔΕΥΑ Σερρών, το ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων.

Σήμερα παραδίδουμε στην πόλη και στην ιστορία της φρεσκαρισμένη τη μνήμη της. Ένα κτήριο που στην κυριολεξία κατέρρεε, τώρα ακτινοβολεί, έχει μετατραπεί σ’ ένα οικοδόμημα- κόσμημα, το πλέον σύγχρονο της πόλης μας.

Για τη δημοτική αρχή ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να σωθεί αυτή η σελίδα της ιστορίας μας. Έτσι τολμήσαμε, προχωρήσαμε και δικαιωθήκαμε» τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Π. Αγγελίδης εγκαινιάζοντας τη νέα έδρα της ΔΕΥΑΣ, επί της οδού Βενιζέλου 139, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το πρωί παρουσία πλήθους Σερραίων δημοτών.

«Η αξιοποίηση του κτηρίου μέσω της ΔΕΥΑΣ έχει πολλαπλά οφέλη για το Δήμο, την πόλη και τους δημότες» υπογράμμισε

 

  • Σώθηκε ένα κτήριο-περιουσία του Νομικού Προσώπου (ΟΠΑΚΠΑ) του  Δήμου    Σερρών, το οποίο κατέρρεε.
  • Απαλλάχτηκε η ΔΕΥΑΣ από ενοίκια ύψους 45.000€ το χρόνο.
  • Αποσυμφορείται το κέντρο της πόλης.
  • Αναβαθμίζεται και αναπτύσσεται η γύρω περιοχή.
  • Συντηρείται και αναδεικνύεται ένας χώρος μνήμης.
  • Αξιοποιείται ένα κτίριο με ένα υπέροχο αμφιθέατρο και χώρο στάθμευσης. Θα υπάρχει ένας  ακόμη  χώρος στην πόλη για τη διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων.

Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση των χώρων του κτηρίου. Μελλοντικά το τμήμα άρδευσης θα λειτουργήσει εδώ, ενδεχομένως και κάποια άλλη υπηρεσία του Δήμου» κατέληξε ο Π. Αγγελίδης.

Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι  συνέβαλαν στην ένταξη και ανακαίνιση του κτηρίου, τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους Εργαζόμενους της ΔΕΥΑΣ και τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Νίκο Μαμαλούγκα, ο οποίος συνέδραμε καταλυτικά στη χρηματοδότηση της ανακαίνισης με 1 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα.
Για τις επόμενες γενιές

«Η ΔΕΥΑ Σερρών έχει πλέον την έδρα που της αξίζει. Που αντανακλά την ικμάδα, τη δυναμική, την προοπτική της. Τη στέγη που της εξασφαλίζει τον απαραίτητο χώρο και τις συνθήκες για να επιτελέσει το έργο της, να αναπτύξει τις δραστηριότητες, να υλοποιήσει τα σχέδιά της σήμερα και στο μέλλον. Διότι η ΔΕΥΑ Σερρών σχεδιάζει για τις επόμενες γενιές πέρα από εκλογικές αναμετρήσεις, στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις και πολιτικά κόστη» δήλωσε με έμφαση ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Θεόδωρος Αραμπατζής.
Γιορτινή ατμόσφαιρα

  Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Επίσημοι και απλοί δημότες δεν έκρυβαν το θαυμασμό και τον ενθουσιασμό τους κατά την ξενάγηση στους χώρους του κτηρίου. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή και σε όλους όσοι τίμησαν τα εγκαίνια με την παρουσία τους προσφέρθηκαν γλυκά και διάφορα εδέσματα.

Ο Φεβρουάριος 2014 βρήκε την πόλη μας πιο όμορφη πιο πλούσια, πιο βιώσιμη και τους δημότες μας πολλαπλά κερδισμένους.

Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.