Εδώ Σέρρες: Farm Manager για το χωράφι σου!

  taxant--2-thumb-large

Είκοσι φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών και ο καθηγητής τους, δίνουν στους έλληνες αγρότες τη δυνατότητα να γίνουν οι ίδιοι, μάνατζερ των χωραφιών και της δουλειάς τους.

 Χωρίς κανένα κόστος, η διεθνώς πρωτοποριακή εφαρμογή που δημιούργησαν, φορτώνει κάθε «έξυπνο κινητό» με μόνο 45Κb, ξεφορτώνοντας τον αγρότη από τα βάσανα της οργάνωσης και διαχείρισης των αποδόσεων των χωραφιών του, του κοστολόγιου παραγωγής, του σχεδιασμού της επόμενης καλλιεργητικής χρονιάς, των αγροτικών εργασιών που έκανε ή προγραμματίζει. Κάνει παιχνιδάκι ακόμη και τη δήλωση ΟΣΔΕ, ή τα πάρε δώσε με τους ΤΟΕΒ και τις Τράπεζες. Από το κινητό!

 Πρόκειται για το Farm Manager. Ένα λογισμικό για Smart Phones που αποδεικνύει πως οι νέοι δρόμοι που ανοίγονται στη γεωργία με τη χρήση της τεχνολογίας, είναι αληθινοί και είναι ήδη εδώ.

 Ο υπεύθυνος καθηγητής Θεόδωρος Λάντζος λέει: «Ο αγρότης δεν έχει παρά να κατεβάσει την εφαρμογή από το site του ΤΕΙ Σερρών και να την εγκαταστήσει σε 30 δευτερόλεπτα..

 Μετά, εντοπίζει τα χωράφια του στο Google map, τα μαρκάρει και καταχωρεί τα στοιχεία τους (όνομα περιοχής, εμβαδόν, διαστάσεις, εδαφολογικές αναλύσεις κλπ), τις συντεταγμένες τους, το ιδιοκτησιακό, το είδος της καλλιέργειας και ό,τι άλλο αφορά τα σταθερά τους χαρακτηριστικά. Ακόμη, συμπληρώνοντας δεδομένα όπως πχ οι λιπάνσεις (ποσότητες, εποχή και κόστος), τα οργώματα, τα εργατικά, η απόδοση του χωραφιού σε κιλά και λεφτά, έχει πάντα στη διάθεσή του όχι μόνο όλη την εικόνα της δουλειάς του αλλά και μία λογιστική αποτύπωσή της».

 Είναι η πρώτη ελεύθερη εφαρμογή αυτού του είδους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Για τη δημιουργία της εργάστηκε όλη η ομάδα, παράγοντας το σύνθετο λογισμικό που κρύβεται πίσω. Διατίθεται δε όχι μόνο εντελώς δωρεάν αλλά και με on line οδηγίες από την ομάδα, για όσους το έχουν ανάγκη.

 Εδώ και έναν μήνα που ανέβηκε στο διαδίκτυο το Farm Manager, μετράει 5 εκατομμύρια χτυπήματα απ` όλο τον κόσμο, με πάνω από πέντε χιλιάδες αγρότες να είναι ήδη χρήστες.

 Το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών, έδωσε στον σύγχρονο γεωργό ένα χρήσιμο εργαλείο οργάνωσης και βελτίωσης των αγροτικών του εκμεταλλεύσεων.

 Καθηγητής και φοιτητές, παρουσίασαν το αποτέλεσμα της ερευνητικής τους εργασίας και στην Agrotica 2014 στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας επαίνους μαζί με διεθνές ενδιαφέρον.

 Δείχνοντας πως παρά τις δυσκολίες, στα ελληνικά Πανεπιστήμια υπάρχει ανθρώπινο υλικό που γεννάει ιδέες και καινοτομίες, ζητούν έμπρακτη στήριξη και από την πολιτεία, για να συνεχίσουν.

 Κατεβάστε το Farm Manager .

 *H Aριάδνη Παπαφωτίου σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ για να γίνει μετεωρολόγος, αλλά σύντομα αφοσιώθηκε στην αποτύπωση και ερμηνεία των συμβάντων της ειδησεογραφικής Τροπόσφαιρας του νομού Σερρών και της Βόρειας Ελλάδας. Από το 1989 μέχρι σήμερα, κάλυψε χιλιάδες θέματα παντός είδους στην περιοχή της και στο εξωτερικό, για λογαριασμό της ΕΤ3. Έγραψε σε εφημερίδες, περιοδικά, έκανε Ραδιόφωνο, έχει το blog της, είναι εθελόντρια, ταξίδεψε, συνδικαλίστηκε, δίδαξε, διακρίθηκε, και δηλώνει μη κουρασμένη. Τον Ιούνιο του 2013 μαζί με άλλους 2.656, απολύθηκε χωρίς απόλυση από την ΕΡΤ που κατήργησαν. Έχει τρία παιδιά και σκέφτεται σοβαρά να υιοθετήσει κι έναν σκύλο.

taxan1-thumb-large

taxan2-thumb-large

 

Πηγή: protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.