Δυναμικό «παρών» από το Δήμο Σερρών στην Έκθεση Τουρισμού στη Νις της Σερβίας

nis 2Δυναμικό «παρών» από το Δήμο Σερρών στην φετινή Έκθεση Τουρισμού στη Νις της Σερβίας όπου οι Σέρρες προβλήθηκαν με δικό τους περίπτερο που προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες από τη φίλη βαλκανική χώρα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης (3-5 Απριλίου) αναδείχθηκαν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο οι ομορφιές, τα αξιοθέατα η ξενοδοχειακή υποδομή και γενικότερα το τουριστικό προϊόν των Σερρών, για το οποίο οι Σέρβοι παράγοντες στο τομέα του τουρισμού (τουριστικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α.) εκδήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους.

Η συμμετοχή του Δήμου Σερρών, τον οποίον εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς για τους Σέρβους της πόλης Νις, αλλά και του Βελιγραδίου, οι παραλίες του Στρυμωνικού κόλπου και τα γνωστά παραθεριστικά του θέρετρα (Σταυρός, Βρασνά, Ασπροβάλτα), αποτελούν έναν από τους κυριότερους θερινούς προορισμούς. Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι το 70% των επισκεπτών-τουριστών των παραπάνω περιοχών είναι Σέρβοι.    

Στην έκθεση, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, συμμετείχαν συνολικά 50 εκθέτες, ενώ στο περίπτερο του Δήμου Σερρών διανεμήθηκε πλούσιο τουριστικό υλικό σε έντυπη-ηλεκτρονική μορφή, καθώς ούζο (ΜΑΓΕΙΑ) και ο σερραϊκός ακανές (ΒΑΣΑΚΗ).

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης – πραγματοποίησης της έκθεσης, ο αντιδήμαρχος είχε επαφές και συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες, με nis 1.jpgεκπρόσωπους της σερβικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράγοντες της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.