Διαλευκάνθηκε υπόθεση διαδικτυακών εκβιασμών και πορνογραφίας ανηλίκων

Διαλευκάνθηκε υπόθεση διαδικτυακών εκβιασμών και πορνογραφίας ανηλίκωνΑπό τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο νεαρών, ηλικίας 32 και 28 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία. 

Η υπόθεση ξεκίνησε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τη δράση χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι σε συνομιλίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικα άτομα, τους αποσπούσαν με τη χρήση ψυχολογικής βίας φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και στην συνέχεια τα εξανάγκαζαν σε ερωτικές συνευρέσεις. 

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( « Skype» και το « Facebook» ), ταυτοποιήθηκε η δράση των δύο εμπλεκομένων. 

Την ιδία μεθοδολογία και τρόπο δράσης ακολούθησαν οι δυο εμπλεκόμενοι και στην περίπτωση ανήλικης, με την οποία συνομιλούσαν, μέσω συγκεκριμένων προφίλ, χρησιμοποιώντας φράσεις με άσεμνο περιεχόμενο και εξαναγκάζοντας την να προβεί σε πράξεις, προσβλητικές για τη γενετήσια αξιοπρέπειά της. 

Μάλιστα για να μην διακόψει την επικοινωνία μαζί τους, την απειλούσαν ότι θα δημοσίευαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της, που προηγουμένως την είχαν εξαναγκάσει να τους αποστείλει. 
Ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είναι οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ στο « Skype» και το « Facebook», ενώ βρέθηκαν και ηλεκτρονικά αρχεία με τις συνομιλίες τους με την ανήλικη. Παράλληλα διαπιστώθηκε η επικοινωνία τους και με άλλες ανήλικες, περιπτώσεις οι οποίες διερευνώνται. 

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές 
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 

• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 
• Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.