ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

9-4-14 perivalonO Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 8-4-2014, αναφέρθηκε στη βράβευση του Δήμου Σερρών από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Ο Δήμος Σερρών συμμετείχε στα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και, μετά από σχετική διαδικασία αξιολόγησης, θα λάβει βραβείο για την περιβαλλοντική του επίδοση σε τελετή που θα γίνει το Μάιο του 2014.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος συντονίζει για 5η συνεχή φορά τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013 – 2014 της Ευρωπαϊκής Επιτροπήw, σε συνεργασία με εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, κλαδικών και επιστημονικών φορέων. 

Το 2013, για 1η φορά διοργάνωσε τα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον» με τις εξής κατηγορίες:

 

Α. Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης 

Β. Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού

Συγκεκριμένα, καλούσε τους υποψήφιους φορείς να αποδείξουν την έμπρακτη συνεισφορά τους στη βιώσιμη ανάπτυξη έχοντας αναπτύξει αποτελεσματικές δράσεις ή/και υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Μετά από την παραπάνω σχετική πρόσκληση του ΠΑΣΕΠΠΕ, ο Δήμος Σερρών συμμετείχε στη διαδικασία υποψηφιότητας η οποία περιλάμβανε 2 φάσεις. Κατά τη διάρκεια της Α’ Φάσης (Δεκέμβριος 2013), υποβλήθηκε περίληψη υποψηφιότητας και στη συνέχεια (Ιανουάριος 2014), αφού συγκεντρώθηκαν στοιχεία από διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, υποβλήθηκε αναλυτικό έντυπο υποψηφιότητας με πληροφορίες και στοιχεία για τις εξής θεματικές ενότητες:

 

(1) Συμμόρφωση με την περιβαλλοντική νομοθεσία

(2) Προστασία φυσικού περιβάλλοντος

(3) Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων

(4) Προώθηση πράσινων προμηθειών

(5) Εξοικονόμηση ενέργειας- προώθηση και στήριξη χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

(6) Μείωση εκπομπών ατμοσφαιρικής ρύπανσης- ηχορύπανσης

(7) Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

 

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΕΠΠΕ (2/4/2014), βραβεία για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις στην κατηγορία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λάβουν οι εξής: ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Α.Ε. (ΟΤΑ)), ΔΕΠΟΔΑΘ (Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας – ΑΕ των ΟΤΑ) και ο Δήμος Σερρών. Η τελική κατάταξη των βραβείων θα ανακοινωθεί επίσημα σε Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην Αθήνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.