Αυξήθηκαν κατά €100 εκατ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Μάρτιο

Photos-e-euros2Αυξήθηκαν κατά 100 εκατ. ευρώ στα 4,74 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς ιδιώτες τον Μάρτιο σύμφωνα με το Δελτίο Μηνιαίων Στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και 459 εκατ. ευρώ εκκρεμείς επιστροφές φόρων (από 437 εκατ. ευρώ ένα μήνα πριν) στις οποίες μάλιστα δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα τελωνεία.

Σημειώνεται ότι προ ημερών στην έκθεση αξιολόγησης του μνημονίου από την Επιτροπή γινόταν λόγος για 2,5 δισ. ευρώ εκκρεμείς επιστροφές φόρων που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν.

Η αύξηση των χρεών του κράτους προς τους ιδιώτες οφείλεται στην τοπική αυτοδιοίκηση (461 εκατ. ευρώ από 421 εκατ. ευρώ), σε οφειλές υπουργείων και άλλων νομικών προσώπων. Πρωτιά χρεών έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία με 2,92 δισ. ευρώ και έπονται τα νοσοκομεία με 885 εκατ. ευρώ.

Πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης 529 εκατ. ευρώ

Στα 529 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο του 2014 στηριζόμενο στα θετικά ισοζύγια του ευρύτερου δημοσίου και κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ.

Οι δαπάνες σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης στο τρίμηνο διαμορφώνονται σε 17,8 δισ. ευρώ και τα έσοδα σε 18,4 δισ. ευρώ.

Αντιθέτως σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης καταγράφεται έλλειμμα 587 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

 
Πηγή:www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.