Από καύσιμα «έμεινε» το χαμένο Boeing

 

αρχείο λήψης (1)«Έμεινε» από καύσιμα το χαμένο Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών και αυτή ήταν η αιτία της πτώσης του, σύμφωνα με πόρισμα των αυστραλών ερευνητών.

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροπλάνο άρχισε την κάθοδό του λόγω έλλειψης καυσίμων και ότι τελικά κατέπεσε σε απομακρυσμένο σημείο στα νότια του Ινδικού Ωκεανού.

 

Οι αρχές στην Αυστραλία ετοιμάζονται να επιτρέψουν σε ιδιώτες την αναζήτηση του αεροσκάφους μέσω δημόσιου διαγωνισμού την επόμενη εβδομάδα.

 

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσαν, την Τρίτη, οι αρχές της Μαλαισίας τα στοιχεία από τους δορυφόρους βάσει των οποίων αντλήθηκε το συμπέρασμα ότι το άφαντο Boeing έπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

 

Οι συγγενείς, που είχαν εξοργιστεί με τις ανακοινώσεις της Κουάλα Λουμπούρ για συντριβή στη θάλασσα χωρίς επιζώντες, ζητούσαν να δουν τα αρχεία ώστε να τα εξετάσουν εμπειρογνώμονες.

 

Τα πρωτογενή δορυφορικά στοιχεία, έκτασης περίπου 47 σελίδων, δόθηκαν σε συγγενείς των επιβατών της πτήσης, οι οποίοι και τα ανήρτησαν στο Διαδίκτυο.

 

Πρόκειται για 14 τμήματα στοιχείων από επτά λεγόμενες «χειραψίες», δηλαδή στοιχείων που στοιχειοθετούν την «εμφάνιση» του αεροπλάνου στους δορυφόρους. Τα ζευγάρια των στοιχείων είναι η ώρα και η συχνότητα.

 

Τα στοιχεία είχαν αναλυθεί από τη βρετανική Inmarsat σε μία τεχνική διαδικασία που είχε γίνει για πρώτη φορά και είχε χρειαστεί αρκετές ημέρες να ολοκληρωθεί.

 

Στο τέλος Μαρτίου, μετά από τις δύο βασανιστικές πρώτες εβδομάδες, οι αρχές της Μαλαισίας είχαν ανακοινώσει, βάσει της ανάλυσης, πως το αεροσκάφος είχε αλλάξει πορεία προς τον Ινδικό Ωκεανό. Συνεκτιμώντας την ποσότητα καυσίμων και τους υπόλοιπους παράγοντες, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Boeing έπεσε στον νότιο τμήμα του Ωκεανού.

 

Αυτό σήμαινε ουσιαστικά ότι δεν υπήρχε πιθανότητα για επιζώντες. Αρκετοί συγγενείς είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους για την ανακοίνωση, θεωρώντας ότι δεν ήταν τεκμηριωμένο το συμπέρασμα πως οι επιβάτες είχαν σκοτωθεί, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες.

 

 

Πηγή:tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.