Άγνωστες χρήσεις της οδοντόκρεμας!

οδοντοκρεμα

Η οδοντόκρεμα εκτός από καθαριστική δράση στα δόντια διαθέτει κάποιες και κάποιες άλλες απίθανες ιδιότητες που την κάνουν ιδιαίτερα χρήσιμη μέσα στο σπίτι.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο χρήσιμη είναι στην καθαριότητα διάφορων αντικειμένων αλλά και στην απομάκρυνση λεκέδων. Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και θα καταλάβετε…

 

1. Απολύμανση των πλαστικών θερμός:Βουρτσίστε το εσωτερικό του δοχείου με οδοντόκρεμα και τοποθετήστε το μετά στο πλυντήριο πιάτων.

2. Γυάλισμα χρυσών κοσμημάτων και διαμαντιών: Τρίψτε τα κοσμήματα με οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας μια βούρτσα και ξεπλύνετε με νερό προτού σκληρύνει. Γυαλίστε με ένα κομμάτι ύφασμα.

3. Απομάκρυνση λεκέδων: Βάλτε οδοντόκρεμα πάνω στο λεκέ, τρίψτε δυνατά και πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο. Μην χρησιμοποιήσετε λευκαντική οδοντόκρεμα σε χρωματιστά υφάσματα.

4. Καθαρισμός ντους: Οι γυάλινες πόρτες της ντουζιέρας θα λάμψουν ξανά αν τις σκουπίσετε με ένα βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι με λίγη οδοντόκρεμα. Για πιο επίμονους λεκέδες, αφήστε την οδοντόκρεμα για 1-2 λεπτά και μετά σκουπίστε.

5. Γδαρμένα DVD: Τρίψτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας με ένα πανάκι από το κέντρο προς τα έξω.

6. Καθαρισμός σίδερου σιδερώματος: Καθαρίστε τη βρόμικη πλάκα του σίδερου με ένα υγρό πανάκι και οδοντόκρεμα. Σκουπίστε μετά με καθαρό πανί.

7. Ασημικά σαν καινούρια: Τρίψτε με ένα πανί λίγη οδοντόκρεμα! Αφήστε λίγο και τρίψτε με μαλακό πανί.

8. Βρύσες χωρίς λεκέδες: Τρίψτε απαλά όπου υπάρχουν άλατα και ξεπλύνετε με νερό.

 

 
Πηγή : periergaa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.