Α. Γκουρία: Εν γνώσει τους οδήγησαν οι πολιτικοί τις χώρες τους στην καταστροφή

Εν γνώσει της οδήγησε η πολιτική τάξη στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία στην καταστροφή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ ΓκουρίαΕν γνώσει της οδήγησε η πολιτική τάξη στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία στην καταστροφή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία, ο οποίος έκανε λόγο για σημαντικά προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας ήδη από το 2008.

«Το 2008 εξετάσαμε το συνταξιοδοτικό σύστημα των κρατών-μελών μας και η Ελλάδα είχε το πιο γενναιόδωρο από όλα», τόνισε ο κ. Γκουρία σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt και επεσήμανε ότι ήδη τότε το συνταξιοδοτικό σύστημα ήταν έτοιμο να καταρρεύσει, όπως και συνολικά τα δημοσιονομικά της χώρας.

«Η Ελλάδα είχε το πλέον γενναιόδωρο σύστημα, αλλά μεταξύ των πρωτοπόρων ήταν επίσης η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία», σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, που εξήγησε πως «δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός», καθώς, όπως λέει,«κοντόφθαλμες και κακές αποφάσεις διαπέρασαν το σύνολο της δημόσιας διοίκησης στις χώρες αυτές».

Ερωτώμενος εάν αυτές οι χώρες με τις μεταρρυθμίσεις που δρομολόγησαν τελευταία θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ιστορίες επιτυχίας για την Ευρωζώνη, όπως η Γερμανία, ο κ. Γκουρία δηλώνει ότι «η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Γερμανία είναι το αποτέλεσμα 15 ετών επίπονης εργασίας».

«Οι χώρες υπό κρίση απέχουν πολύ από αυτό. Πρέπει ακόμη να σταθεροποιήσουν την οικονομία τους. Στα δημοσιονομικά το έχουν επιτύχει, τώρα πρέπει να βάλουν σε τάξη την οικονομία και αυτό σημαίνει κυρίως μείωση της ανεργίας, κυρίως της νεανικής, η οποία αποτελεί τεράστιο βάρος για τις κοινωνίες. Ας είμαστε ρεαλιστές: αυτές οι χώρες έχουν ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά τους».

Πηγή: eklogika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.