5 μύθοι για την γυναικεία σεξουαλική επιθυμία!

images (2)Ένα νέο βιβλίο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τις προτιμήσεις των γυναικών…Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι οι γυναίκες τείνουν περισσότερο προς την μονογαμία ενώ οι άντρες ακριβώς το αντίθετο. Ισχύει όμως αυτό; Ή είναι ένα ακόμα μύθος που απλά περιφέρεται από γενιά σε γενιά κάνοντας μας να αγνοούμε την πραγματικότητα;
Ο, βραβευμένος, δημοσιογράφος, Daniel Bergner, προσπαθεί να δώσει μια πλήρη εικόνα για ορισμένους μύθους, μιλώντας με σεxολόγους, ψυχολόγους αλλά και γυναίκες, στο βιβλίο του που ονομάζεται : «What Do Women Want: Adventures in the Science of Female Desire».

Ας δούμε τι λέει για 5 πολύ γνωστά μας στερεότυπα:
Η μονογαμία είναι πιο εύκολη για τους άντρες παρά για τις γυναίκες
Ψυχολόγοι που ασχολούνται με την εξέλιξη έχουν αποφανθεί πως οι άντρες έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να εξαπλώσουν τους σπόρους τους ενώ οι γυναίκες για να βρουν έναν σύντροφο που θα τους προστατεύει. Η αρχική όμως έρευνα δεν έπεισε τον Bergner γι αυτό και μίλησε με την Meredith Chivers , βοηθό καθηγητή στο Queens University του Καναδά η οποία το απάντησε πως σύμφωνα με έρευνες η γυναικεία λίμπιντο δεν είναι τόσο απλή να κατανοηθεί όσο νομίζουμε. Μάλιστα όταν πρόκειται για σε6 οι γυναίκες μπορεί να εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα στην μονογαμία από ότι οι άντρες.
Επίσης ο Bergner περιγράφει στο βιβλίο του άλλη μια έρευνα η οποία υποστηρίζει πως η ερωτική επιθυμία των γυναικών πέφτει πολύ πιο γρήγορα από αυτή των ανδρών όταν βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση!
Οι γυναίκες δεν είσαι τόσο «οπτικά» πλάσματα όταν πρόκειται για σε6
Πολύ συχνά θα ακούς την φράση ότι οι άντρες είναι «οπτικά» πλάσματα στο σε6 περισσότερο από τις γυναίκες όμως τελικά μάλλον κι αυτό φαίνεται πως δεν αποτελεί κανόνα. Έρευνα που αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Bergner δείχνει πως τα μάτια τον γυναικών ερεθiζονται το ίδιο με αυτά των αντρών στην θέαση μιας ερωτiκή σκηνής. Μάλιστα στατιστικά στοιχεία έδειξαν πως ένας στους τρεις χρήστες pορνό είναι γυναίκα!
Οι γυναίκες θέλουν συναισθηματική σύνδεση για να κάνουν σεξ με άλλον

Σε μια πρόσφατη μελέτη ένας άντρας και μια γυναίκα ρώτησαν 200 άτομα από το αντίθετο φίλο αν θα έβγαιναν μαζί τους ή αν θα έκαναν σε6. Ο ίδιος αριθμός αντρών και γυναικών είπε ναι στο ραντεβού ενώ στο σε6 οι άντρες είπαν ναι κατά ποσοστό 75% ενώ καμία από τις γυναίκες δεν δέχτηκε την συνεύρεση. Το αποτέλεσμα ερμηνεύτηκε από τους ερευνητές ως ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για μια περιστασιακή σχέση.
Μια άλλη μελέτη όμως λειτούργησε με παρόμοιο τρόπο βάζοντας ως «δόλωμα» δύο ελκυστικά νέα άτομα και τότε τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ίσος αριθμός αντρών με αυτόν των γυναικών είπε ναι στο περιστασιακό σε6. Επίσης άλλη έρευνα έδωσε υποθετικά ερωτικά σενάρια στις γυναίκες που περιείχαν έναν φίλο τους ή κάποιον ξένο και παρόλο που λέγεται πως οι γυναίκες ελκύονται πιο πολύ από άτομα που μπορούν να εμπιστευτούν, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η ροή του αίματος ξύπνησε περισσότερο με τους ξένους! Άρα μπορεί η οικειότητα να είναι προκάτοχος του σεξ αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι γυναίκες αποζητούν το σεξ λιγότερο από ότι οι άντρες
Το στερεότυπο λέει πως οι άντρες είναι συνήθως οι σε6ουαλικοί εμπνευστές οπότε και προκαλούν την επιθυμία αυτή στα μέλη του αντίθετου φύλλου. Είναι όμως έτσι;
Ο Bergner έψαξε και βρήκε μερικές έρευνες που έγιναν πάνω σε ζώα. Αυτό που παρατήρησε είναι πως στους πιθήκους στις περισσότερες περιπτώσεις οι θηλυκοί ήταν αυτοί που ήταν σε6ουαλικά επιθετικοί και το ίδιο φάνηκε και σε κάποιες μελέτες που έγιναν πάνω σε τρωκτικά. Συσχετίζοντας τα αποτελέσματα αυτά με τις συνεντεύξεις που πήρε από γυναίκες, αποφάνθηκε πως αυτό το στερεότυπο κυριάρχησε λόγω του ότι ο πολιτισμός μας στις περισσότερες περιπτώσεις δείχνει να αποδέχεται περισσότερο την αντρική σεξουαλικότητα από ότι την γυναικεία.
Οι ορμόνες από μόνες τους είναι το καύσιμο για την επιθυμία
Γνωρίζετε ότι οι ορμόνες επηρεάζουν την λίμπιντό σας αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές χημικές ουσίες του εγκεφάλου που «συνεργάζονται» ώστε να επιτευχθεί αυτή η δiέγερση. Για παράδειγμα υπάρχει η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στο σύστημα ανταμοιβής και της διάθεσής σας αντίστοιχα) και υπάρχει και η νορεπινεφρίνη η οποία είναι μια ορμόνη που μοιάζει με την αδρεναλίνη και συμμετέχει στην διέγερση. Απλά σύμφωνα με τον Bergner αγαπάμε την απλή εξήγηση και συνήθως απλοποιούμε τις αναλύσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Πηγή: 24wro.blogspot.gr

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone