4 Απριλίου 1968: Το «Απόλλων 6» εκτοξεύεται.

598px-Apollo_program_insigniaΣαν σήμερα, το 1968, εκτοξεύεται το διαστημόπλοιο «Απόλλων 6» από το διαστημική Κέντρο Kennedy. Ήταν μια μη επανδρωμένη αποστολή, που είχε σκοπό, οπώς και όλα τα προηγούμενα της ίδιας σειράς, να δοκιμάσει ορισμένες βελτιώσεις, ώστε να είναι έτοιμες οι επόμενες επανδρωμένες πτήσεις. Η επίπονη και συστηματική αυτή προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την ιστορική πτήση του Απόλλων 11, με τους αστροναύτες  Νηλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλλινς, οι οποίοι προσσελήνωσαν την σεληνάκατο Eagle (Αετός). Τελικά ο Αετός προσεληνώθηκε στη Θάλασσα της Ηρεμίας, στις 20:17 UTC την 21η Ιουλίου 1969.. Τα πρώτα λόγια που μεταδόθηκαν από την επιφάνεια της Σελήνης ήταν «Houston, Tranquility Base here. The Eagle has landed.»

Χάρη στις αποστολές Απόλλων η Γη απέκτησε σημαντικές ποσότητες δειγμάτων σεληνιακού υλικού. Η υλοποίηση ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος έφερε επανάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή για την εξερεύνηση του διαστήματος καθώς και σε πληθώρα τεχνολογικών και επιστημονικών τομέων όπως η πυραυλική, οι τηλεπικοινωνίες, η πληροφορική και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

 

 

Επιμέλεια: Μπεκιαρίδου Αλεξάνδρα

Μοίρασε το νέο μαςShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on TumblrEmail this to someone