10 + 2 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΤΙΚΗ: Η πρόταση του Φ Δομουχτσίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΏΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΊΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΣΙΝΤΙΚΉΣ Κ Φ ΔΟΜΟΥΧΤΣΊΔΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΈΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΉΜΟ

1. ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

Καταγράφουμε και αποτυπώνουμε την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του δήμου, με στόχο το νοικοκύρεμα στο δημοτικό ταμείο, τη δραστική μείωση των εξόδων και την καλύτερη αξιοποίηση των εσόδων.

 

 

2. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Στόχος μας η διαφάνεια από το πρώτο ευρώ, με πιστή τήρηση της υφισταμένης νομοθεσίας. Εκτός από το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

3. ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αξιοποιούμε στο έπακρο το υπάρχον προσωπικό του δήμου, με στόχο ένα ευέλικτο, σύγχρονο και λειτουργικό διοικητικό σχήμα, που θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και αποτελεσματικό έργο.

4. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ

Αποδίδουμε στα Τοπικά Συμβούλια και τους προέδρους τους, όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία αρμοδιότητες και τους αντιμετωπίζουμε πλέον, ως πολύτιμους συνεργάτες μας και όχι ως «βαρίδια».

5. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην επίλυση βασικών προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών μας, στην έδρα του δήμου και στις κοινότητες, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, ο ΦΟΠ κ.α

6. ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εκμεταλλευόμαστε εθνικά και ευρωπαϊκά προγραμματα, που θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας, με τη λειτουργία οργανωμένου γραφείου Ανάπτυξης, στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό και μέσα.

7. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Δημιουργούμε ένα άκρως φιλικό κλίμα, για την προσέλκυση επενδύσεων, στον τουρισμό, την γεωργία και κτηνοτροφία, τις ήπιες μορφές ενέργειας κ.α που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

8. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βελτιώνουμε τις υπάρχουσες υποδομές (λιμανάκια Κερκίνης, Ενυδρείο, σήμανση, προσβάσεις προς οχυρά κ.α), και θέτουμε σε εφαρμογή ένα ευρύ πρόγραμμα προβολής και προώθησης του δήμου μας, με στόχο την αύξηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

9. ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους γεωργούς μας με ειδικές ημερίδες, για το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται σχετικά με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, προτείνοντος τους νέες καλλιέργειες και τρόπους να διατηρήσουν το εισόδημα τους.

 

10. ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδιώκουμε έναν δήμο με κοινωνικές ευαισθησίες και αλληλεγγύη στον δημότη που έχει ανάγκη, υποστηρίζοντας τις υπάρχουσες δομές μας (Βοήθεια στο Σπίτι, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί κ.α. αλλά και τις δράσεις εθελοντικών ομάδων.

11.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσπίζουμε ετήσια πολιτιστική ατζέντα, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Παράλληλα, δημιουργούμε πολιτιστικές υποδομές και συντηρούμε τις υπάρχουσες.

12.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες μας. Τους ακούμε τη γνώμη τους, μέσω ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων ή ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό,καθιερώνουμε και τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ μέσω διαδικτύου.

 

 

Πηγή: dovites.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.